Stora Fursuit-meetet

Här diskuteras allt möjligt som inte har ett eget subforum.

Stora Fursuit-meetet

Unread postby Vlad the impala » 2012-05-13T21:33:37+00:00

OBS. Bilder kommer att komma (i massor förmodligen) men medan vi väntar på den karamellen tänker jag skriva av mig

Det började för drygt tre veckor sedan då anmälan gick ut. Nyfikna som vi var så var det en lätt match att nappa, men frågan var om man skulle ta med Dopey (den partial som Alexis byggde för att lära sig, och för att kanske sälja någon dag). Efter många om och men så sa jag fine, jag kommer i dräkt! Det här var långt ifrån lätt för mig och även så långt i förväg så var det riktigt ångestladdat. Om jag ens råkade tänka på det innan jag skulle äta så förlorade jag matlusten helt. I slutändan lyckades jag dock förtränga det. En del av detta var att jag hade noll kontakt med arrangörer osv. Jag brydde mig inte ens om att läsa mail om var-när-hur utan dumpade allt det på Alexis.

Dagen innan
Timid-Folf hade åkt hem till mig och Alexis. Över nätet var det febril kommunikation fram och tillbaka eftersom den ursprungliga idén att vandra i dräkt utomhus hade ställts in pga. regn. Arrangörerna New Einstein, Jake, Lightfox mfl. försökte nu be stora gallerior om tillåtelse. Efter att ha försökt förklara för 3 köpcentrum (alla hade tackat nej) så fick man den djärva idén att helt enkelt dyka upp i Skärholmen, visa vilka vi är på plats och därifrån fråga om tillstånd. Det hela gjorde mig alls inte lugnare.

Lördagen innan paraden
Eftersom Dopey är en partial, och det skulle vara möjligt att bara hänga på sig grejerna med rätt kläder under, så åkte jag inte ut till lokalen i Solna där övriga suiters hade samlats för ombyte. Istället åkte vi direkt till Skärholmen centrum med cirka 40 minuters försprång. Den ångest jag tidigare hade började nu utvecklas mot panik. Skärholmen centrum är fullsmockat med folk, liv och rörelse överallt och jag vet inte om det var torgskräck eller rentutav klaustrofobi, att inte ens den lokalen var stor nog. Jag var vid denna punkt beredd att slänga in handduken och hoppades nästan att vakterna skulle neka oss. Jag och Alexis hamnade nästan i bråk pga. min stress, men likt en ängel från himlen uppenbarar sig Frenzee med en flaska Tequila påpassligt i väskan.

Paraden i Skärholmen
Ingen av oss hade träffat arrangörerna tidigare, och majoriteten av alla var för oss okända. Den som först dök upp var iaf. Santa Fox som vi ju faktiskt känner, och kort därefter kom de in i stora sjok, alla som hade partial i påse eller de som inte skulle bära dräkt alls. Trots det så började folk redan nu lägga märke till gruppens udda klädval. Det kom folk i stora hattar, svansar och t om en som var klädd i kilt. Efter en kort genomgång av arrangör om praktiska detaljer samt ordnings/beteenderegler så var det dags för partial-gänget att bege sig till parkeringshuset för ombyte. Det var nu eller aldrig, och jag började väga in även hur besviken jag skulle kunna bli om jag fegade ur.

Första känslan av ”furry konvent – fast på riktigt!” fick jag då och där när jag tittar ut ur de smala ögongluggarna och ser en tämligen stilig räv i slips. Brevid står också Kirrow, vars dräkt Tobi jag har sett i youtube-klipp från Uppcon, samt ytterligare en katthybrid. Efter att ha gett komplimanger för varandras hantverk slussas vi nu ut ur parkeringshuset och upp mot ingången. Det blir för mig nu uppenbart vad handlers egentligen har för funktion. Jag har knappt haft Dopey på mig överhuvudtaget förutom för korta spex hemma, och knappast någon längre stund. Man går in i saker, snubblar på trottoarkanter och ser inga bilar. Det är helt enkelt inte möjligt utan någon som går bredvid och det behövs en handler för varje suiter.
Vid ingången blir vi väntande ett tag. Det börjar kännas mer avslappnat då en del folk passerar och ställer nyfikna frågor. Det verkar som att nästan alla är positivt roade. En man utbrister på göteborgska att han inte bryr sig om vad det är men att det är underbart när det händer sköj saker och folk engagerar sig. Jag lär mig grunderna i rudimentärt gestikulerande medan handlers sköter snacket. Skönt att slippa prata när man ändå är i blickfånget. Jag märkte inte av några vakter men förhandlingar måste ha gått vägen i alla fall för vi fick veta att vi nu bara väntade på suitarna.

I skrivande stund går jag helt på sparlåga. Jag kan knappt sitta upp och måste direkt i säng. Fortsättning följer snart.
Gömt bakom det vanliga jobbpasserkortet finns en tecknad bild på en antilop. Så väl dold att ingen annan än han själv kan ana att den finns där. Antilopen är Kalles fursona, det djur han identifierar sig med och har som avatar på nätet. Hans hemliga liv.
User avatar
Vlad the impala
VINNARE!!!!!!!!!
VINNARE!!!!!!!!!
 
Posts: 4363
Joined: 2009-05-11T03:05:36+00:00
Location: STHLM
Species: Jävligt liten antilop

Re: Stora Fursuit-meetet

Unread postby Chrystalia » 2012-05-14T08:26:06+00:00

Mycket spännande och underhållande läsning, Vlad!
Ser fram emot fortsättning fox_ooo
När du vill varga dig själv fur en stund.
User avatar
Chrystalia
Din mamma
Din mamma
 
Posts: 3405
Joined: 2009-07-13T12:09:48+00:00
Location: Där min svans fastnat i dörren
Species: Polkagris-lemur-katt-thingy
Steam: Chrystaliaswe
Donation status: ÖVER 9000
Katt eller hund: Katt

Re: Stora Fursuit-meetet

Unread postby Farejobaldo » 2012-05-14T11:58:41+00:00

Wow, traumatiskt.

det är underbart när det händer sköj saker och folk engagerar sig.

Alltid!
"Wolf vampire: They are the enemy"
User avatar
Farejobaldo
favoritadminsysophora <3<3<3
favoritadminsysophora <3<3<3
 
Posts: 11928
Joined: 2006-11-10T14:00:00+00:00
Location: Gasell
Species: Vulpes Aquilus Sphaeromorphus
Steam: Kattmat
Donation status: 256
Katt eller hund: Katt

Re: Stora Fursuit-meetet

Unread postby Vattenvargen » 2012-05-14T14:19:11+00:00

Starkt och vågat av dig Vlad och alla de andra. Tequilaängeln hjälpte säkert också.
Och alltid skönt med en Göteborgare som skämtsamt älskar det lilla udda och säger det.

Blir det laserdome-fursuiting nästa? Värmeslag är vad du kommer få då.
Häll upp. Drick upp. Ställ upp.
User avatar
Vattenvargen
Lasermannen
Lasermannen
 
Posts: 4913
Joined: 2008-11-01T05:16:38+00:00
Location: Gôteborg
Species: Canis Aqueous
Steam: Jordgubbssylt
Donation status: 300
Katt eller hund: Hund

Re: Stora Fursuit-meetet

Unread postby Frenzee » 2012-05-14T16:35:54+00:00

Sjukt udda upplevelse. Vet inte om det var tequilan eller om jag genuint hade kul, hade nog inte pallat utan tequilan.
Jag förstår fortfarande inte grejen riktigt, kanske på en maskerad eller scen men inte i public. Människor reaktioner var iof ganska roliga och otippade.

Mietz på FA ville att jag skulle sprida runt dom här bilderna som han tog dom första timmarna i gallerian.

Image
http://www.dropbox.com/gallery/12895612 ... m?h=03cee1
Image
User avatar
Frenzee
"ser ut som en medelålders partyturk"
"ser ut som en medelålders partyturk"
 
Posts: 26672
Joined: 2006-07-19T03:51:27+00:00
Location: Malmöööööööööööööööö
Species: Motbjudande Hyena
Steam: Frenzee
Donation status: Flera tÿsen miljoner
Katt eller hund: Katt

Re: Stora Fursuit-meetet

Unread postby Vlad the impala » 2012-05-14T20:18:42+00:00

Tid att smita mellan med några bilder innan del 2 av 4 i sagan.

Image
Från Bowlingen. (Är själv ej med på denna)
Image
Från Gamla Stan.

Image Image Image Image
Samtliga tagna alldeles innan vi skiljdes åt

EDIT: Gruppbilder tagna av neweinstein
Gömt bakom det vanliga jobbpasserkortet finns en tecknad bild på en antilop. Så väl dold att ingen annan än han själv kan ana att den finns där. Antilopen är Kalles fursona, det djur han identifierar sig med och har som avatar på nätet. Hans hemliga liv.
User avatar
Vlad the impala
VINNARE!!!!!!!!!
VINNARE!!!!!!!!!
 
Posts: 4363
Joined: 2009-05-11T03:05:36+00:00
Location: STHLM
Species: Jävligt liten antilop

Re: Stora Fursuit-meetet

Unread postby Vlad the impala » 2012-05-14T20:23:51+00:00

Kapitel 2 av 4

Paraden i Skärholmen forts.
Jag bara stod och gapade (vilket iofs var normaltillstånd för mitt hundhuvud) när suitarna dök upp. Dräkterna var minst sagt imponerande. Wuffen och SweaWolf med sina USA-importerade, Rhasp samt Nienna, vars snöleopard-varg-hybrid man kände igen ifrån Outsiders.

Mina minnen av vad som hände sedan är därifrån ganska osammanhängande. Många förvånade/glada/WTF och ett fåtal sura ansikten flashar förbi där jag tar mig fram. Jag uppfattar att vi drar till oss väldigt mycket uppmärksamhet och det uppstår folksamlingar runt oss. Överallt fotograferas det, poseras, kramas och hörs handlers som svarar på frågor. Barn, barn och åter barn i massor, deras humör mestadels på en skala mellan upprymdhet och fullständig extas. Ett litet fåtal av de mindre barnen blir rädda och gråter medan deras mammor hoppas att de ska komma över rädslan, komma nära och vilja klappa.

Själv fumlar jag omkring, rädd för att stöta i folk eller kanske missa någon unge som vill ha min uppmärksamhet. Det är mycket varmt, svårt att orientera sig och lokalisera var ljud kommer ifrån. Jag minns en man som går fram till en fullsuitare och på kraftig brytning säger
"Ni har alltså klätt ut er till djur och hälsar på här i Skärholmen?".
Furryn nickar entusiastiskt.
"Då jag önskar all lycka till med det".

Jag hör en handler säga "Gå in, vi har fått tillstånd", och jag trycks in i en leksaksaffär. Personalen fnissar och tar bilder. Vissa vuxna människor försöker låtsas att de inte ser oss medan de snabbt hämtar det som de letade efter, betalar och går ut. Ett par barn som jag spexat lite för tidigare pekar ut mig igen "Han! Den där hunden. Det är den som är roligast", och lite smickrad blir jag ju då min dräkt är betydligt enklare än många andras. Det blir en massa highfives, handskakningar, sten sax påse, och jag får jaga en pojke med plastsvärd. Dock hela tiden är jag medveten om att hålla svansen i styr så att inte saker flyger ner från hyllor.

Vi pausar utomhus en stund för gruppfoto och vätskekontroll. Vattenflaskor med getterlånga sugrör passeras ut i gruppen. Värmen börjar kännas riktigt påfrestande och jag undrar om det inte är dags att bryta. Lightfox håller sig nära mig resten av turen och kollar att jag mår bra. På vägen tillbaka stoppar mobilförsäljare Sweawolf som får låtsas skriva på ett abonnemang medan de fotograferar. Det lockar till många skratt.

Vi försvinner ut samma väg vi kom in och går längst in i garaget. Någonstans ifrån hörs en flicka
"Varför är de klädda sådär mamma?"
"Haha, jag vet inte. Du får väl fråga dem".
Väl framme vid bilarna, och utan någon annan person i sikte åker dräkterna av. Att plötsligt få tillbaka hela synfältet gör att jag på en lång stund inte kan fokusera blicken. Vi såg varandra utan dräkter och konstaterade "Jahapp, det är alltså så här vi ser ut".
Alla är svettiga, utmattade och fortfarande lite höga av upplevelsen.
Gömt bakom det vanliga jobbpasserkortet finns en tecknad bild på en antilop. Så väl dold att ingen annan än han själv kan ana att den finns där. Antilopen är Kalles fursona, det djur han identifierar sig med och har som avatar på nätet. Hans hemliga liv.
User avatar
Vlad the impala
VINNARE!!!!!!!!!
VINNARE!!!!!!!!!
 
Posts: 4363
Joined: 2009-05-11T03:05:36+00:00
Location: STHLM
Species: Jävligt liten antilop

Re: Stora Fursuit-meetet

Unread postby Vlad the impala » 2012-05-15T06:20:37+00:00

Kapitel 3 av 4

Burgarbuffée i Solna.
Mina skor och kläder hade låsts in i en annan bil och var på väg till Solna medan min telefon, kapitalistfitta och jacka var med Frenzee och Alexis. Då jag inte såg det som ett alternativ att springa upp i köpcentret med två feta fottassar och leta så fick jag istället åka med Lightfox bil mot Solna och fint hoppas på att även min jacka på något vis var på väg dit. Vi hade ett bra snack i bilen och Lightfox undrade om det inte var lite väl mycket av en rivstart att ha sin första outing i ett överfullt köpcentrum och jo, det hade ju varit rätt intensivt. Vi pratade också om att många inte gärna ville att arbetskamrater, chefer, osv. (ej invigda) vänner skulle få reda på var vi hade varit i helgen. Jag förstod att fursuiten för många är något som hänger längst in i garderoben, (och kanske t om dold bakom ett par extra plankor). Det känns på många sätt fånigt att det ska behöva vara så men en del av problemet är att fursuiting, och f urry generellt, är en hobby som inte direkt går att beskriva med ett fåtal ord, och man känner sig gärna rysligt dum om man försöker.

Efter turen i Skärholmen blev det hursomhelst tydligt, att för majoriteten av människor som råkar på en f urry är det en ganska positiv upplevelse.

Vi anländer i Solna till en samlingslokal i anknytning med ett flerbostadshus, som för helgen är hyrd av arrangörerna. De flesta hade redan anlänt och satt där trötta men nöjda runt borden. På golvet balanserade fursuit-huvuden på fläktar medan många andra suits låg uppradade på bord omkring. Jag forcerade tröttheten och började socialisera.

För ett par år sedan föreställde jag mig att ett konvent/fursuit-möte skulle se ut enligt mina fördomar:
- Horden av grabbar skulle fulragga på den minoritet av tjejer som var där, och i brist på damsällskap
så skulle de pilla på varandra.
- Folk skulle bete sig iriterande och infantilt. Hoppa upp och ner så att moobsen skumpade och ropa Hawt EyebrowsxEyebrows action, Hawt EyebrowsxEyebrows action Hawt EyebrowsxEyebrows action!
- Någon skulle komma till att bete sig riktigt illa men alla skulle vara så gravt nördiga att de inte skulle våga säga till.

Allt det här var naturligtvis just fördomar. Jag såg absolut ingenting av det här, ingenting störigt eller stötande. Istället var det mycket lätt att umgås. Vissa var pratsamma, andra inte, men generellt var stämningen mycket god. Händiga arrangörer länkade snabbt upp dagens fotoskörd på en platt-tv vilket förhöjde stämningen ytterligare, för att inte tala om en rejäl burgarbufée! och vi fick äta hur mycket som helst. Jag vill poängtera detta med buffén. Någon okänd hjälte som egentligen förtjänar ett omnämnande ställde sig och stekte kanske 80 burgare. (Det fanns också 100 liter Pepsi; Alexis anm.)

Pälsbowling
Jag, Frenzee, Folf och Alexis åkte ut till bowlinghallen i förväg för att ta emot övriga när de kom. Hela hallen var inte bokad av oss utan det var en del människor där både innan under och efter. Detta var rätt roligt. Jag sade till folk som var på väg ner "Ni kommer att få jordens chock, bara så ni vet"! Att pälsbowla då? Nja, det var ingen lätt match. Trots att rännorna var blockade fick jag fullständigt urusla poäng. Åkte många käglor ner hoppade djuren och applåderade, om inte fick man klappar på huvudet. Det var bra mycket varmare nu än tidigare och jag orkade inte ens hela tiden, utan slutade tidigare.
Därför är jag heller inte med på just det gruppfotot. Det verkar som de andra gick på ren vilja medan min egen inte riktigt räckte till. Jag förstod att väldigt många var djupt inne i karaktär och njöt i fulla drag. Själv kände jag mig oerhört forcerad om jag försökte mig på djurläten.
Intressant nog var jag avundsjuk både på de andra suitarna och de som inte hade någon,
på suitarna eftersom de kunde uppleva något jag inte riktigt var förmögen till,
de övriga för att de kunde chilla och njuta av en fullständigt magisk syn av furries på bowling med discobana.
Som Timid-Folf sa alldeles efter "Ååh, mina djurvänner! Jag har redan abstinens."
Gömt bakom det vanliga jobbpasserkortet finns en tecknad bild på en antilop. Så väl dold att ingen annan än han själv kan ana att den finns där. Antilopen är Kalles fursona, det djur han identifierar sig med och har som avatar på nätet. Hans hemliga liv.
User avatar
Vlad the impala
VINNARE!!!!!!!!!
VINNARE!!!!!!!!!
 
Posts: 4363
Joined: 2009-05-11T03:05:36+00:00
Location: STHLM
Species: Jävligt liten antilop

Re: Stora Fursuit-meetet

Unread postby Farejobaldo » 2012-05-15T09:25:43+00:00

Så nu är ni förstörda, förpälsade?
"Wolf vampire: They are the enemy"
User avatar
Farejobaldo
favoritadminsysophora <3<3<3
favoritadminsysophora <3<3<3
 
Posts: 11928
Joined: 2006-11-10T14:00:00+00:00
Location: Gasell
Species: Vulpes Aquilus Sphaeromorphus
Steam: Kattmat
Donation status: 256
Katt eller hund: Katt

Re: Stora Fursuit-meetet

Unread postby Vlad the impala » 2012-05-15T10:54:06+00:00

Ferarribalto wrote:Så nu är ni förstörda, förpälsade?


Det har jag inte sagt.

Du får väl vänta på del 4 och mitt helhetsomdöme kring detta :lol:
Gömt bakom det vanliga jobbpasserkortet finns en tecknad bild på en antilop. Så väl dold att ingen annan än han själv kan ana att den finns där. Antilopen är Kalles fursona, det djur han identifierar sig med och har som avatar på nätet. Hans hemliga liv.
User avatar
Vlad the impala
VINNARE!!!!!!!!!
VINNARE!!!!!!!!!
 
Posts: 4363
Joined: 2009-05-11T03:05:36+00:00
Location: STHLM
Species: Jävligt liten antilop

Re: Stora Fursuit-meetet

Unread postby Vlad the impala » 2012-05-15T16:05:02+00:00

Kapitel 4/4

Brunch på berget
Vi hade stuckit på krogen med en handfull deltagare efter bowlingen. Frenzee propsade på att det var absolut nödvändigt för att smälta dagens händelser, vilket var sant. Då fick vi tillfälle att lära känna arrangören Jake lite bättre. I brist på ritblock tecknade Alexis en massa furries på alla kvitton som skulle in i baren, men barpersonalen blev inte märkbart charmade, de svinen! I alla fall kom vi inte i säng förrän klockan två och när jag gick upp klockan 8:00 gjorde det ont i kroppen.

Vi susade ut till Solna för att möta övriga för den inplanerade brunchen. Det hela ägde rum utomhus uppe på ett berg intill ett vattentorn. Det var fin utsikt och vädret var mycket bättre än dagen innan. Det fanns rikligt med frukosttillbehör att välja på. Jag själv som hade beslutat att jag inte längre hade någon stolthet gjorde en ostmacka med bla. rå lök och chips. Awwwww yeahh! Det blev en ny genomgång angående dagens parad i Gamla stan, att handlers skulle hålla koll på var vi trampar, trafik etc. att vi inte ska ta emot barn trots föräldrar vill ha sådana foton. Vi blev ombedda att inte skämta med obscena gester t ex peka finger eller göra juckrörelser. Vi är alla furry-ambassadörer och eventet ska framförallt vara barnvänligt.

Paraden i Gamla Stan
Återigen var jag med de första på plats, återigen kände jag ett sug att hoppa av. Denna gång berodde det dock på en jobbig bakismage snarare än nervositet. Man vet ju det att om masken har åkt på så kommer den sitta där bra länge (iofs. kan man smita undan och suita av om man verkligen måste men det skulle ju vara ett visst nederlag ändå). Det blev bättre i alla fall, och jag och Jake hoppade i våra partials i en bortglömd gångtunnel vid Djurgårdsfärjan.

Det kändes betydligt smidigare denna gång och det fläktade skönt när det blåste in i masken. Värme skulle inte bli något större problem den dagen. Det var också skönt att känna att man hade litet mer utrymme än i köpcentrumet. Jake och jag strök omkring på kajen och gjorde turister förvirrade. Ganska snart dök den första barnfamiljen upp och då visste man att det var Kodak-moment igen. En och annan Stockholmare som hade cool på sig själv och ansträngde sig för att låtsas som att han inte såg oss. Snart möttes vi av Garm - skräckinjagande varg i kavaj och Lyria Black , hans fru som var utklädd till enhörning i balklänning. Dessa två suitar förbättrade helhetsintrycket mycket då de var snygga men inte framstod fullt lika seriösa. De gav ett intryck av lite hälsosam ironi och självdistans.

Det blev en ganska lång väntan på övriga. Först var det svårt att hitta parkering och sedan uppstod lite dräktproblem. Att ha med säkerhetsnålar för akutreparationer har antecknats ned som prio för nästa gång. Nu var vi ett apastort gäng, några nytillkomna med riktigt bra dräkter, solen sken och Gamla Stan var full med turister. Vi fick naturligtvis massvis av uppmärksamhet. Speciellt rolig reaktion kom från någon söt tjej i strikt klädsel som stod i klädaffär. Hon skrek:
"Herre SPÖK GUDEN ERA SVIN! Furries! JAAAAAAA!" När jag vinkade till henne såg hon ut som hon skulle brisera i glädjetårar.

När vi kom upp mot St: Göran och draken så mötte vi en turistgrupp som kom från motsatt håll. Guiden fick svårt att hålla sig för skratt men fortsatte tappert med föreläsningen. Åhörarna prioriterade foton av getterkatter snarare än statyn.

Vi tog oss igenom Gamla Stan och rundade slottet. Turen slutade på en öppen yta vid operan, där vi tog ytterligare ett gruppfoto, och sedan droppade deltagarna av en efter en. De flesta fortsatte att leka i dräkt och hålla på att bolla pipleksaker långt efter att paraden var över. Från Operakällan kom en servitör ut i uniform och fnittrade som en skolflicka. Hon ville bli fotograferad med oss och informerade att alla gäster satt som klistrade vid fönstret.

Vad tyckte jag då?
Det här var absolut en helg jag aldrig glömmer. Detta tack vare de proffsiga arrangörerna samt att så många fursuiters kunde ställa upp. Att återvända till jobbet på Måndag kändes lite som slutet av Alice i underlandet, eller någon annan film där besökaren får återvända tillbaka till sin egen värld. Att vara delaktig som suiter gav också något extra känner jag.Trots det kommer jag förmodligen aldrig göra om det. För egen del så var mitt fokus enbart på åskådare. Utlevelse har jag inget problem med, men jag fick däremot ingen riktig inlevelse. Jag kände mig alltså aldrig som en människohund och även om det är riktigt awesome i början av en parad så blir det snabbt lite segt. Jag tycker att stå på scen och uppträda, vilket jag fått möjlighet att göra tidigare några gånger, fortfarande ger en mycket större kick.

I dräkt ägnade jag större delen av tiden åt att försöka hitta på nya sätt att spexa inför folk, men tyckte alltid att det började kännas lite för långt innan det var slut. Det där med att bolla pipleksaker osv. med andra suiters var inte riktigt heller min grej känner jag. En annan sak är att man ser så lite i dräkt samt blir så fokuserad på att bara kunna röra sig obehindrat att man faktiskt missar mycket av vad som händer. Om det blir någon ny grej så vill jag hellre stå vid sidan om så att jag ser dräkterna och folks reaktioner ordentligt. Det låter faktiskt roligare.

Till skillnad från Frenzee så tror jag lite att jag förstår grejen, men inte helt och hållet, och suitande är nog inte riktigt något för mig heller. Att bara göra det EN gång kan jag ändå varmt rekommendera. Hyr gärna Dopey av oss nästa gång (eller, skit i allt jag sagt. KÖP Dopey. Fursuiting är det bästa som finns! Jag lovar).
Gömt bakom det vanliga jobbpasserkortet finns en tecknad bild på en antilop. Så väl dold att ingen annan än han själv kan ana att den finns där. Antilopen är Kalles fursona, det djur han identifierar sig med och har som avatar på nätet. Hans hemliga liv.
User avatar
Vlad the impala
VINNARE!!!!!!!!!
VINNARE!!!!!!!!!
 
Posts: 4363
Joined: 2009-05-11T03:05:36+00:00
Location: STHLM
Species: Jävligt liten antilop

Re: Stora Fursuit-meetet

Unread postby mwebben » 2012-05-15T16:28:17+00:00

Hej!

Intressant att få läsa om Fursuit-mötet i Stockholm. Verkar som ni haft det trevligt?

Jag hörde också talas om mötet via Facebook. Folk som blivit positivt överraskade när de sett er på stan vid Kungsträdgården/Gamla stan, och som postat bilder på det.

Jag är reporter på tidningen Metro och vi skulle gärna vilja skriva lite om vad det innebär att vara furry. Gärna träffa några i sina fursuits som vill vara med på bild och så. Känner ni några som bor i Stockholmstrakten?

Vore schyst ifall vi kunde få kontakt med någon så snart som möjligt, helst denna vecka.

Hälsningar

Nathalie Andersson
reporter Metro

nathalie.andersson@metro.se
mwebben
Varmkorven!
 
Posts: 2
Joined: 2012-05-15T15:26:27+00:00

Re: Stora Fursuit-meetet

Unread postby Fröken Keke » 2012-05-15T16:35:15+00:00

Vlad the impala wrote:Vi susade ut till Solna för att möta övriga för den inplanerade brunchen. Det hela ägde rum utomhus uppe på ett berg intill ett vattentorn.

Hagalund? Där har jag bott.
När jag ger dig en wink, syns det bättre med smink.
Image
Image
Jag är så fint grå och blond.
User avatar
Fröken Keke
Den förkeklige
Den förkeklige
 
Posts: 9962
Joined: 2010-07-18T05:17:05+00:00
Location: Stockholm
Species: Transavarg.
Steam: FrokenKeke
Donation status: 10
Katt eller hund: Hund

Re: Stora Fursuit-meetet

Unread postby C Lupus » 2012-05-15T16:55:40+00:00

Hahaha, kul story du har skrivit ner Vlad.
I form the light, and create darkness: I make peace, and create evil: I the Lord do all these things.
User avatar
C Lupus
Tvätter
Tvätter
 
Posts: 10488
Joined: 2009-05-17T03:34:23+00:00
Location: I en garderob nedgrävd i skogen.
Species: Hundens farfar
Steam: PetterJonssons
Donation status: 125

Re: Stora Fursuit-meetet

Unread postby Vlad the impala » 2012-05-15T21:23:27+00:00

C Lupus wrote:Hahaha, kul story du har skrivit ner Vlad.


Roligt att du tycker det för vi har bestämt att du ska få ha Dopey nästa år.
Gömt bakom det vanliga jobbpasserkortet finns en tecknad bild på en antilop. Så väl dold att ingen annan än han själv kan ana att den finns där. Antilopen är Kalles fursona, det djur han identifierar sig med och har som avatar på nätet. Hans hemliga liv.
User avatar
Vlad the impala
VINNARE!!!!!!!!!
VINNARE!!!!!!!!!
 
Posts: 4363
Joined: 2009-05-11T03:05:36+00:00
Location: STHLM
Species: Jävligt liten antilop

Re: Stora Fursuit-meetet

Unread postby SilentStranger » 2012-05-16T00:01:58+00:00

Lät som en kul och/eller traumatisk upplevelse.
User avatar
SilentStranger
Officiellt sur
 
Posts: 3239
Joined: 2010-08-13T21:42:14+00:00
Location: Karlskrona, Sverige
Species: ....god only knows

Re: Stora Fursuit-meetet

Unread postby Vlad the impala » 2012-05-16T08:43:02+00:00

mwebben wrote:Jag är reporter på tidningen Metro och vi skulle gärna vilja skriva lite om vad det innebär att vara furry. Gärna träffa några i sina fursuits som vill vara med på bild och så. Känner ni några som bor i Stockholmstrakten?


Hmm, det skulle ju kunna bli bra. Saken med att intervjua furries är att, även om det inte är något större fel på furry som sådant, så är det få som vill avslöja för släkt och jobbkompisar att de i vuxen ålder har en så ohämmat barnslig hobby (vilket iofs delvis är poängen med furry; att man kan vara lite barnslig).
Du kanske kan få några anonyma fursuiters att ställa upp?

Svensk mediabelysning på f urry har varit rätt snäll men ändå med fokus på LIVSSTIL och hur annorlunda det är, vilket egentligen är lite snedvridet. Majoriteten av deltagare har på sin höjd en furryikon som de använder på webforum. Väldigt många är främst intresserade av att teckna seriedjur, se på tecknad film osv. Även bland fursuiters är det många som deltar bara som en kul grej.

Det kan vara bra att ha lite perspektiv på det. Det har mest blivit komiskt sedan Outsiders: furry= identifiera sig med djur och glida runt i pälsdräkt varje dag. fox_xd

SilentStranger wrote:Lät som en kul och/eller traumatisk upplevelse.


Ja för fan. Det roligaste jag har varit med om på länge.
Gömt bakom det vanliga jobbpasserkortet finns en tecknad bild på en antilop. Så väl dold att ingen annan än han själv kan ana att den finns där. Antilopen är Kalles fursona, det djur han identifierar sig med och har som avatar på nätet. Hans hemliga liv.
User avatar
Vlad the impala
VINNARE!!!!!!!!!
VINNARE!!!!!!!!!
 
Posts: 4363
Joined: 2009-05-11T03:05:36+00:00
Location: STHLM
Species: Jävligt liten antilop

Re: Stora Fursuit-meetet

Unread postby mwebben » 2012-05-16T10:57:03+00:00

Hej!

Jo, vi tycker att det vore intressant att belysa hur det är att vara furry. Det kan nog bli en bra artikel. :)

Självklart så kan man vara anonym, dvs. prata med oss och bara säga sitt furry-namn och vara med på bild i sin dräkt. Vi behöver inte skriva vad personen bakom masken heter.

Vi vill veta vad det innebär att vara furry, vad det bästa med det är, och vad man gör som furry (eller vad personen i fråga gör, förstår att det kan variera rätt mycket).

Om ni känner någon i Stockholmsområdet som skulle vilja prata med oss under de förutsättningarna, så får ni gärna mejla till mig: nathalie.andersson@metro.se.

Hälsningar

Nathalie Andersson
reporter Metro
nathalie.andersson@metro.se
mwebben
Varmkorven!
 
Posts: 2
Joined: 2012-05-15T15:26:27+00:00

Re: Stora Fursuit-meetet

Unread postby C Lupus » 2012-05-16T13:14:53+00:00

Vlad the impala wrote:Roligt att du tycker det för vi har bestämt att du ska få ha Dopey nästa år.

Ooooooohhh no no non no no no no
I form the light, and create darkness: I make peace, and create evil: I the Lord do all these things.
User avatar
C Lupus
Tvätter
Tvätter
 
Posts: 10488
Joined: 2009-05-17T03:34:23+00:00
Location: I en garderob nedgrävd i skogen.
Species: Hundens farfar
Steam: PetterJonssons
Donation status: 125

Re: Stora Fursuit-meetet

Unread postby Kobi » 2012-05-18T09:57:10+00:00

Dagens intressanta läsning helt klart nu när man kommit upp på webben igen. Lite coolt men framför allt modigt kanske Vlad!
There are times when you have to let go and accept we live in a strange universe. - Youtube commenter
Wut wut, up the kitty butt!
User avatar
Kobi
Uppmärksam
Uppmärksam
 
Posts: 6893
Joined: 2010-10-26T17:29:02+00:00
Location: Borås
Species: Leopard
Donation status: 300

Next

Return to Allmänt

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron